Wanden en plafonds

Het spuiten met muurverven:

Het (airless) spuiten van latex/ muurverf geeft een heel mooi en glad resultaat. De latex of muurverf wordt zo egaal en gelijkmatig mogelijk aangebracht, waardoor er na de droging nagenoeg geen structuur zichbaar is. Terwijl als je wanden en plafonds rolt met een roller deze altijd een structuur en rollerbanen na laat.

Het spuiten van wanden en plafonds heeft nog meer voordelen:
Muren welke moeilijk te rollen zijn (bijvoorbeeld hele grote vlakken, of welke heel grof zijn qua structuur bv. spak og granol), kunnen door deze methode dus ideaal behandeld worden.

Wij hanteren zowel de traditionele airless spuittechniek als de unieke luchtondersteunende Easy spray spuittechniek. Voor het spuiten van muren en plafond gebruiken wij meestal het Airless systeem, zeker als de ruimtes leeg zijn en nevel geen bezwaar is. Tevens is dit systeem het meest geschikt voor grote opdrachten waar veel M2 gespoten dienen te worden.

Voor ruimtes waar veel afgedekt moet worden en nevel niet gewenst is nemen we vaak het Easy spray systeem van Wagner. Dit systeem is dan ook meer geschikt voor het spuiten van kleine ruimtes met weinig M2.

Voordelen Airless
-Grote laagdikte = altijd dekkend
-Veel druk = sneller spuiten
-Groter spuitstraal = sneller werken

Voordelen Easy spray

-Zowel muren en plafonds als kozijnen en deuren
-Minder druk = rustiger spuiten, mooi resultaat
-Grote laagdikte lak spuiten ( tot wel 200mu, met kwast max. 70mu) = altijd dekkend
-Minder nevel